HISTORY

In 1973 besloten een aantal leiders en leden van de KSA (Katholieke Studenten Actie) uit Schellebelle, bij Wichelen, om jeugdclub OKA (Oud KSA Actiegroep) op te richten. Als jonge creatievelingen hadden ze immers nood aan meer en nieuwe bijeenkomsten na de KSA.
Er werden onmiddellijk een aantal jaaractiviteiten op touw gezet, waaronder de uitschieters Fiesta Campestra en de aankomst van Sint-Maarten.

Enkele jaren na de start van de jeugdclub werd een vzw opgericht met alle ex-bondsleiders van de KSA en alle ex-voorzitters van OKA in het bestuur. Deze vzw had als doel om alle materialen van de KSA en OKA te beheren op het ogenblik dat er geen jeugdclub meer zou bestaan.
In 1995 is jeugdclub VZW OKA Schellebelle ten onder gegaan wegens het gebrek aan actieve en jonge medewerkers. Hierdoor nam de Raad van Bestuur van de vzw de beslissing om niet alleen de gelden en het materiaal ervan te beheren, maar om gelijk een aantal belangrijke activiteiten in stand te houden.
Doorheen de geschiedenis groeide Fiesta Campestra uit tot een grote en gevestigde waarde in het regionale festivallandschap. Het evenement wist telkens weer op een eigenzinnige manier menig muziekliefhebber te bekoren met zijn kwaliteit, eenvoud en gezelligheid.

In augustus 2014 slaagden de organisatoren van Fiesta Campestra erin om The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band tijdens hun afscheidstournee naar het centrum van Schellebelle te halen. Meer dan 2.000 toeschouwers zakten toen af naar het feeërieke dorpsplein om er te kunnen genieten van de country- en bluegrassmuziek uit de gelijknamige film 'The Broken Circle Breakdown' van Felix Van Groeningen.
In de zomer van 2019 vierde Fiesta Campestra zijn 40ste verjaardag met The Horny Horses in het voorprogramma en Pigbag Army als headliner.